15. elokuuta 2015

RHODES, GREECE

DSC_0271

Mulle kertyi tänä kesänä täydet lomat ja olin jo alkuvuodesta päättänyt, että aijon ne ehdottomasti käyttää reissaamiseen. Nizzasta kotiuduttuani ei mennyt kuin alle viikko, kun bookattiin toisen lapsuudenystäväni kanssa liput Kreikan saarelle, Rhodokselle. Ostimme lennot ja hotellin erikseen, sillä halusimme lomailla siellä hitusen pitempään. Loikoiltiin auringon alla ihanat yhdeksän päivää, vaikka sinne oltaisiin voitu ilomielin jäädä kyllä pidemmäksikin aikaa.
  r DSC_0016 DSC_0062

Meidän hotellimme sijaitsi Ixiassa, joka on noin 5 minuutin ajomatkan päässä Rhodoksen kaupungista, bussilla noin 10 minuuttia. Kuljimme melkein aina taksilla, sillä se maksoi vain 8 euroa / suunta, niiden ilmastointi oli päivän pelastus ja käyttö paljon hyödyllisempi varsinkin jos ostoksia tuli tehtyä liikaa, eikä jaksanut alkaa ravaamaan niitä ahtaaseen ja tunkkaiseen bussiin. Bussilla kulkeminen oli myöskin ihan näppärää, mutta ne olivat aina aivan täyteen ahdattu ja soija lensi kuin viimeistä päivää. Bussilipun hinta määräytyy alueittain, siten kuinka pitkälle matkustat - Ixiaan maksoi 2,30 euroa / suunta.

r3DSC_0061

En taaskaan ollut ollenkaan aktiivinen ruokakuvien kanssa, jonka varmaan huomaattekin tästä postauksesta. Söimme Rhodoksella laidasta laitaan erilaisia herkullisia ruokia, Ixiassa ei ollut hirveän suurta valinnanvaraa, mutta keskustassa iski yleensä aina valinnanvaikeus. Meren antimia kannattaa Kreikassa ehdottomasti syödä, aiettä! Kerran illastimme vanhassa kaupungissa, jota en kyllä valitettavasti suosittele. Ruuat eivät ole läheskään yhtä hyviä kuin muualla, hinnatkin on nostettu paljon korkeammalle ja annokset eivät ole kovin täyttäviä eikä suuria. Muualla ruuat ovat erittäin hyviä ja hinnatkin lomakukkarolle sopivia.

r6 Kollaasit r2-001  DSC_0019

Aurinkoa ja lämpöä saarella riittää. Shoppailtavaa sekä tekemistäkin löytyy auringon alla loikoilun lisäksi. Rantaloman lisäksi shoppailua kaipaaville tiedoksi: Rhodoksen kaupungista löytyy mm. Nike, Mango, Zara, Bershka, Pull & Bear, H&M sekä Sephora. Bongattiin myös kivoja pikkuputiikkeja, joista löytyi myös kaikkea ihanaa ostettavaa!

r5 DSC_0378

Rhodoksen vanhakaupunki oli aivan ihastuttava! Kävimme siellä useampaankin kertaan vain sen takia, koska siellä oli niin kaunista. Mua on aina viehättänyt kaikki historialliset rakennukset ja paikat, sillä ne pitää sisällään niin paljon omia tarinoita, historiaa ja muistoja. Niinkuin aijemmin jo mainitsinkin, en suosittele siellä syömään, mutta pientä kivaa ostettavaa sieltä kyllä löytyy. Kojuja on loputtomiin ja suloisista kahviloista ei ole kyllä puutetta.

r4DSC_0161

Rhodos tarjosi kaikkea mitä lomaltamme kaipasimmekin. Hyvää ruokaa, aurinkoa, ihania ihmisi, hiukan shoppailtavaa ja tietenkin biletystä. Rhodoksella voi helposti tehdä myös pikkuretkiä ja käydä katsomassa saaren muitakin kaupunkeja. Me päätettiin käydä Lindoksen kaupungissa, joka sijaitsee saaren itäisellä rannikolla. Aivan ihana pikkukaupunki, jolle varaankin oman pienen postauksen ;)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Muistathan jättää kommenttia, toiveita, ehdotuksia tai muuta ihanaa! ;)


Yhteydenotot: beyondwords@hotmail.fi